torstai 22. tammikuuta 2015

Pelikasvatuskeskustelua

Pelikasvatus

Torstain 22.1. Pelillisyys oppimisessa luentoon liittyen laitan teille linkin aihetta käsittelevälle wikisivulle. Wikisivu on opiskelijaryhmän laatima uudet lukutaidot ja wikioppiminen kurssilla.
http://fi.m.wikiversity.org/wiki/Pelikasvatus
Marjo


Kattavan sivuston pelillisyyteen olit löytänyt. Itse olen joutunut omien lapsieni myötä muuttamaan käsitystäni peleillä oppimisesta jopa pelien sosiaalistavasta vaikutuksesta. Lapseni - poika lapsia vielä kun ovat, ovat tuottaneet 2000 luvun alukupuolella harmaita hiuksia pelien koukuttavuuden vuoksi. Vasta vuosia myöehemmin ymmärsin että pelaamisella on myös positiivisia vaikutuksia. Strategia taito on kasvanut, kyky käyttää konetta on kehittynyt, englannin kielen taito on muuttunut joustavaksi puhetaidoksi, vanhempi poikani on löytänyt peleistä tyttöystävänsä ja viimeinen huomioni oli että strategia pelissä jossa on 20-30 pelaajaa, toimii ryhmäilmiöön liittyvät elementit. Pelissä joku on "johtaja" joka joutuu toteuttamaan vaikeitakin päätöksiä ja viestimään niitä "alaisilleen". Eli kyllä sosiaalisuuskin kasvaa. Lisäksi kaveripiiri on lisääntynyt. He tapaavat vähintään puolivuosittain tällä peliporukalla ja jakavat muutakin elämäänsä kuin vain pelielämää.
Eveliina


Minäkin olen ollut tosi vastaa kaikkia pelejä ja yleensäkin näitä teknisiä laitteita. Kun sitten perustin uuden päiväkodin syksyllä ja se piti sisustaa uusimmalla teknologialla varhaiskasvatuksen näkökulmasta, tulin ns. pakon edessä vallitsevan tilanteen eteen. Ja innostuin! Kävin heti 1,5 vuotta sitten kun päiväkotitontti oli vielä puiden peittämänä, älytaulu ja  dokumenttikamera -kurssin eVarikolla (Tampereen kaupunki), ja jatkokurssin perään. Koko viime vuoden otin selvää asiantuntijoiltamme, millainen laitteisto sopii parhaiten alle 6 vuotiaiden opetukseen ja yksikköön, jossa kukaan ei aiemmin ollut mediavälineitä opetusmielessä käyttänyt. Tyhjästä siis lähdin liikkeelle, mutta lopputulos on ollut toimiva. Jokainen päiväkodin seitsemästä ryhmästä on tämän lukuvuoden aikana saanut mediakasvatusta ja ensi viikolla meillä on mediaviikko, jolloin panostamme erityisesti mediavälineiden ja liikunnan yhdistämiseen. Haastavaa mutta mielenkiintoista - odotan innolla ryhmien ratkaisuja!
Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti